Методичні вказівки для самостійної роботи з дисципліни "Основи наукових досліджень" - Бабіченко, Анатолій Костянтинович; Красніков, Ігор Леонідович; Лисаченко, Ігор Григорович; Пугановський, Олег Валентинович; Деменкова, Світлана Дмитрівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
Науково-дослідницька робота студентів є обов'язковою, органічно невід’ємною частиною підготовки спеціалістів вищого навчального закладу і входить до основних задач, що вирішуються на базі єдності навчального та наукового процесів. Основна мета курсу "Основи наукових досліджень" полягає у практичному ознайомлені студентів з усіма етапами науково-дослідницької роботи (НДР). В процесі ознайомлення студенти мають навчитися застосовувати теоретичні знання на практиці, працювати з науковою літературою, розв’язувати окремі теоретичні завдання та оформлювати результати своєї роботи не тільки у вигляді статей та тез доповідей, але і винаходів, які у сучасних умовах становляться головним критерієм в оцінці наукового співробітника. Тому невипадково основною формою виконання самостійної роботи по курсу "Основи наукових досліджень" в методичних вказівках запропоновані завдання по оформленню формули винаходу.
Keywords: виробництво аміака; енергоефективність; турбокомпресори; абсорбційно-холодильна установка; навчальний процес