Електрохімія в Україні - Кублановський, В. С. (НТУ "ХПІ", 2010)
Подано історичний розвиток електрохімії на Україні та інституті загальної неорганічної хімії НАН. Останнім часом коло електрохімічних процесів розширюється, акумулюючи в собі різноманітні напрями науки. Прикладне значення електрохімії має суттєвий вплив на різні галузі техніки.

The historical development of electrochemistry in Ukraine and, particularly, in the Institute of General Inorganic Chemistry of NAS, is presented. Currently, the scope of electrochemical processes is expanding, accumulating different fields of science. Applied electrochemistry value has a significant influence on various branches of engineering.
Keywords: електрохімічні процеси; електрохімічні виробництва; металургійне виробництво; техніка; електрохімічні явища; етапи розвитку електрохімії