Управління фінансовою стійкістю підприємства - Успаленко, В. І.; Аскольська, О. В. (НТУ "ХПІ", 2011)
В статті розглянуто поняття фінансової стійкості з погляду українських, російських і деяких зарубіжних вчених, як ефективного інструмента управління, який створює конкурентні переваги в ринковому середовищі. Показані основні завдання аналізу фінансового стану та відображено основні умови, що забезпечують ефективне функціонування підприємства в сучасних умовах, встановлюють можливості підприємства продовжувати свою господарську діяльність, розвиватися, забезпечувати прибутковість і виробничо зростати та ухвалювати відповідні рішення.

The article deals with the concept of financial stability from the viewpoint of the Ukrainian, Russian and some foreign scholars as an effective management tool, which creates a competitive advantage in the market environment. The basic problem of analyzing the financial condition and reflects the main conditionsfor effective functioning of the enterprise under modern conditions, establish the possibility of the company to continue its business, to develop, to ensure profitability and production to grow and make decisions accordingly.
Keywords: управління підприємством; стан фінансовий; переваги конкурентні; прибутковість; діяльність господарська