Удосконалення системи місцевого оподаткування на прикладі Харківської області - Кармінська-Бєлоброва, Марина Володимирівна (Дніпропетровська державна фінансова академія, 2009)
На сьогодні перед нашою країною стоїть актуальна проблема нестачі ресурсів органів місцевої влади та нестабільність їхніх дохідних джерел. Наразі, незважаючи на структурні зміни в економіці України, система місцевого оподаткування має низку недоліків. У першу чергу до них належать: велика різноманітність місцевих податків і зборів, дуже низька фіскальна роль місцевих податків і зборів, а також надмірні витрати податкового апарату держави з адміністрування місцевих податків і зборів.
Keywords: податки; податкова система; оподаткування