Архітектура веб-орієнтованої SCADA-системи - Мнушка, Оксана Василівна (НТУ "ХПІ", 2018)
Проаналізовано особливості застосування систем SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition) та технологій Інтернету речей в умовах переходу промисловості до Індустрії 4.0. Показано, що використання веб SCADA забезпечує більшість вимог до таких систем та є масштабованим рішенням на всіх її рівнях. Розроблено та реалізовано веб-SCADA, компоненти якої працюють на одноплатних комп’ютерах типу Raspberry Pi, визначені вимоги до технічних характеристик компонентів системи.

The specifics of the application of SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition) systems and information technologies based on Internet of things in conditions of industry transition to Industry 4.0 are analyzed. It is shown that the use of web SCADA provides the majority of requirements for such systems and is a scalable solution at all its levels. A web-based SCADA was developed and implemented, the components of which operate on single-board computers such as Raspberry Pi, requirements for the technical characteristics of the system components are defined.
The architecture of a web-based SCADA system
Keywords: Інтернет речей; інформаційно-комп’ютерні технології; програмне забезпечення; програмований логічний контролер; інтеграційно-комунікаційний контролер; web; Internet of things