Програмування. Частина 1 - Порошин, Сергій Михайлович; Носик, Андрій Михайлович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
У навчальному посібнику викладено основні принципи з побудови обчислювальних алгоритмів, вивчення основ мови програмування високого рівня С та розробки комп’ютерних програм, ознайомлення з методами розв’язання обчислювальних задач та формування вмінь з їх практичного використання. Поданий матеріал призначений для опрацювання в інтегрованому середовищі розробки Code::Blocks. Розглянуті основні принципи алгоритмізації обчислювальних процесів, досліджені базові типи мови С, робота з інструкціями вибору, масивами, стандартними функціями та функціями користувача, вказівниками, а також роботою з файлами. Призначено для студентів спеціальності 123 «Комп’ютерна інженерія» та інших технічних спеціальностей.
Keywords: програмування; обчислювальні алгоритми; мова програмування; комп‘ютерне моделювання; комп‘ютерна програма; обчислювальні задачі