Формування теоретичної електротехніки як фундаментальної наукової та навчальної дисципліни в Україні на початку ХХ ст. - Лавріненко, Ольга Валеріївна (Центр пам'яткознавства Національної Академії Наук України і Українського товариства охорони пам'яток історії та культури, 2019)
На початку ХХ ст. в Україні відбувся первісний етап формування теоретичної електротехніки як фундаментальної наукової та навчальної дисципліни. Основними характеристиками цього етапу слід вважати формування мережі електротехнічних кафедр на базі вищих навчальних закладів політехнічної освіти та перші спроби систематизації теоретичних знань, накопичених внаслідок плідної методичної та практичної роботи вчених-електротехніків.
Keywords: теоретична електротехніка; Фризе С.; Круковський В.; Копняєв П. П.; Сукачев О. П.; Данилевський О. М.; Ефрос О. М.; Артем'єв М. А.; Горбачевський І. Д.; Скоморохов О. О.