Формування стратегії інноваційного розвитку промислового підприємства - Колотюк, Олена Іванівна; Шукун, О. М.; Локтіонова, І. С. (НТУ "ХПІ", 2013)
У статті розглядається методика формування стратегії інноваційного розвитку підприємства на основі аналізу зовнішнього середовища, дослідження інноваційної діяльності та оцінки інноваційного потенціалу. Виявлено основні фактори, що перешкоджають інноваційній діяльності підприємств. Було запропоновано процедуру оцінки інноваційного потенціалу підприємства.

In the article forming methods are examined strategists of innovative development of enterprise on the basis of analysis of the state of external environment, research of innovative activity and estimation of innovative potential. Основне factors, impedimental to innovative activity of enterprises, are educed. The methods of estimation of innovative potential of enterprise are offered.
Keywords: інноваційна стратегія; сприятливе середовище; інноваційна діяльність; інноваційний потенціал; innovation strategy; innovative development; enterprise