Про можливості і методи забезпечення плавності зачеплення приводних зубчастих передач - Калінін, Павло Миколайович; Курмаз, Леонід Володимирович; Жережон-Зайченко, Ю. В. (НТУ "ХПІ", 2010)
У роботі розглянуті питання про вибір параметрів циліндричної зубчастої передачі коробки передач на етапі її модернізації, які б забезпечували сталість сумарної довжини контактних ліній передачі, і, відповідно, підвищували плавність ходу, зменшували внутрішні динамічні зусилля, які пов'язані з пересполученням зубів.

Questions are considered in work about choice parameter cylindrical toothed issue gearbox in step of her modernizations, which provided the constancy of the total length contact line issues, and, accordingly, reduced the internal dynamic efforts, which are connected with coupling teeth.
Keywords: передача циліндрична; передача евольвентна; коробка передач; автомобіль; коробка роздаткова