Використання Fe, Zn та Ni при виробництві морського палива шляхом каталітичного піролізу полімерної сировини - Чернявський, Андрій Володимирович; Григоров, Андрій Борисович (Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», 2023)
Розглянуто можливість використання в складі каталізатору піролізу вторинної полімерної сировини, металів Fe, Zn та Ni. Такий підхід дозволяє отримувати частково декарбонізоване та деароаматизоване морське паливо, що характеризується високою окислювальною стабільністю.

The possibility of using Fe, Zn, and Ni metals as a pyrolysis catalyst of secondary polymer raw materials was considered. This approach makes it possible to obtain partially decarbonized and dearomatized marine fuel characterized by high oxidative stability.
Using of Fe, Zn and Ni in the production of marine fuel by catalytic pyrolysis of polymer raw materials
Keywords: морське паливо; вторинна полімерна сировина; каталізатор; гідрування; marine fuel; secondary polymer raw materials; catalyst; hydrogenation