Засоби та алгоритми прийняття рішень - Дмитрієнко, Валерій Дмитрович; Заковоротний, Олександр Юрійович; Носков, Валентин Іванович (НТМТ, 2013)
У навчально методичному посібнику наведено 8 практичних занять з різних методів і алгоритмів прийняття рішень. На початку кожного заняття викладено теоретичні основи досліджуваних методів або алгоритмів прийняття рішень у техніці або економіці. Практичні заняття добре проілюстровані прикладами, кожне заняття має індивідуальні завдання для студентів. У навчально-методичному посібнику докладно розглянуто критерії прийняття рішень в умовах невизначеності й ризику, методи оптимальної поведінки в умовах конфліктних ситуацій, які описуються за допомогою теорії ігор, методи прийняття рішень при використанні векторних критеріїв. Призначено для студентів денної та заочної форм навчання за напрямками "Комп’ютерна інженерія" та "Комп’ютерні науки".
Keywords: модифікований критерій Гурвіца; правило абсолютної переваги; перевага за правилом більшості; приклади ігор; синтез багатокомпонентних критеріїв