Некрасов, Павло ОлександровичПлахотна, Юлія МиколаївнаНекрасов, Олександр Павлович2016-05-252016-05-252012Некрасов П. О. Особливості структурно-механічних характеристик майонезів функціонального призначення / П. О. Некрасов, Ю. М. Плахотна, О. П. Некрасов // Восточно-Европейский журнал передовых технологий = Eastern-European journal of enterprise technologies. – 2012. – № 2/12 (56). – С. 53-55.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/21702Встановлено, що поведінка функціональних майонезів підпорядковуються моделі Хершеля-Балклі та визначено відповідні реологічні константи. З’ясовано, що введення діацилгліцеринів до складу жирової основи майонезів обумовлює більший ступінь структурованості систем.It was estimated, that the behavior of functional mayonnaises is described by Herschel-Bulkley model and respective rheological constants were determined. It was found out, that introduction of diacylglycerols into the mayonnaise fat base led to higher structuredness degree of the systems.ukдіацилгліцеринліпіди структурованіреологіявіскозиметрія ротаційнаdiacylglycerolsstructured lipidsrheologyrotational viscometryОсобливості структурно-механічних характеристик майонезів функціонального призначенняThe features of the structure and mechanical properties of functional purpose mayonnaisesArticle