Теоретичні і експериментальні дослідження газодинамічного впливу на аеродинамічні сліди за лопатками компресорних решіток - Ластівка, І. О. (НТУ "ХПІ", 2011)
Проведено дослідження газодинамічного управління течією та викладено узагальнені результати його впливу на аеродинамічні кромкові сліди і рівень вібронапружень в лопатках компресорних решіток.

Provided research of gas-dynamic flow control and presented summary results of its influence on aerodynamic edges traces and on level of vibration stress in blade of compressor lattices.
Keywords: авіадвигунобудування; газодинамічне управління течією; нерівномірність потоку; вібронапруження; gas-dynamic influence; aerodynamic traces; compressor lattices; uneven flow; vibration stress