Використання наукових досліджень для оптимізації інформаційно-аналітичної підтримки міжнародних торговельних процесів та проектів в умовах економічної інтеграції - Сусліков, Станіслав В'ячеславович; Крамськой, Дмитро Юрійович; Глізнуца, Марина Юріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Стаття обґрунтовує значення використання наукових досліджень для оптимізації інформаційно-аналітичної підтримки міжнародних торговельних процесів та проектів в умовах економічної інтеграції. Дослідження спрямоване на виявлення та аналіз сучасних методів, що дозволяють підвищити ефективність управління міжнародною торгівлею та проектами через покращення інформаційно-аналітичного забезпечення. Стаття демонструє, як наукові дослідження можуть бути використані для вдосконалення інформаційно-аналітичних інструментів, що дозволяє отримувати більш точні та своєчасні дані для прийняття рішень. Висвітлюються сучасні методи аналізу, зокрема використання великих даних, штучного інтелекту та блокчейн-технологій, які забезпечують прозорість та надійність торговельних операцій. Особлива увага приділяється практичним аспектам застосування цих технологій в умовах економічної інтеграції, зокрема в рамках Європейського Союзу та Північноамериканської угоди про вільну торгівлю (NAFTA). У статті доведено, що впровадження наукових методів в інформаційно-аналітичну підтримку міжнародних торговельних процесів та проектів дозволяє значно підвищити їх ефективність. Аналізуються конкретні кейси, які демонструють, як використання наукових досліджень сприяло оптимізації управлінських процесів та зниженню ризиків в умовах економічної інтеграції. Розглянуто різні стратегії та інструменти, які використовуються для аналізу та прогнозування ринкових умов, управління ризиками та забезпечення прозорості операцій. Актуальність теми полягає у зростаючій ролі інформаційно-аналітичної підтримки в умовах глобалізації та економічної інтеграції. Розуміння того, як наукові дослідження можуть оптимізувати ці процеси, є ключовим для забезпечення конкурентоспроможності та сталого розвитку міжнародної торгівлі та проектів. Стаття підкреслює важливість розробки та впровадження науково обґрунтованих стратегій для максимізації ефективності управління міжнародною торгівлею та адаптації до змінюваних умов ринку. Стаття надає комплексний погляд на сучасні методи наукових досліджень та їх впровадження в інформаційно-аналітичну підтримку міжнародних торговельних процесів та проектів. Вказано на шляхи оптимізації цих процесів через використання новітніх технологій та наукових підходів, що підвищує конкурентоспроможність і ефективність міжнародної торгівлі. Ці результати формують основу для подальших досліджень та розробки політик у сфері міжнародної економіки, торгівлі та управління проектами.

The article substantiates the significance of using scientific research to optimize information and analytical support for international trade processes and projects under economic integration conditions. The research aims to identify and analyze modern methods that enhance the efficiency of managing international trade and projects by improving information and analytical support. The article demonstrates how scientific research can be utilized to improve information and analytical tools, allowing for more accurate and timely data for decision-making. It highlights contemporary analytical methods, including the use of big data, artificial intelligence, and blockchain technologies, which ensure transparency and reliability in trade operations. Special attention is given to the practical aspects of applying these technologies under economic integration conditions, particularly within the European Union and the North American Free Trade Agreement (NAFTA). The article proves that the implementation of scientific methods in the information and analytical support of international trade processes and projects significantly enhances their efficiency. It analyzes specific cases demonstrating how the use of scientific research has optimized management processes and reduced risks under economic integration conditions. Various strategies and tools used for market condition analysis and forecasting, risk management, and ensuring operational transparency are reviewed. The relevance of the topic lies in the growing role of information and analytical support in the context of globalization and economic integration. Understanding how scientific research can optimize these processes is key to ensuring the competitiveness and sustainable development of international trade and projects. The article emphasizes the importance of developing and implementing scientifically grounded strategies to maximize the efficiency of international trade management and adapt to changing market conditions. The article provides a comprehensive view of modern scientific research methods and their implementation in the information and analytical support of international trade processes and projects. It outlines ways to optimize these processes through the use of cutting-edge technologies and scientific approaches, which enhance the competitiveness and efficiency of international trade. These results form the foundation for further research and policy development in the field of international economics, trade, and project management.
The use of scientific research to optimize information and analytical support for international trade processes and projects in the context of economic integration
Keywords: наукові дослідження; глобальна економіка; інформаційно-аналітична підтримка; інноваційні проекти; організація міжнародної торгівлі; конкуренція; scientific research; global economy; information and analytical support; innovative projects; organization of international trade; competition