Історична освіта як фактор формування громадянського суспільства - Мотенко, Ярослав Володимирович; Шишкіна, Євгенія Костянтинівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
У статті розглянуто роль історичного компонента середньої і вищої освіти для формування громадянського суспільства в Україні на початку XXI ст. Ґрунтовне вивчення гуманітарної складової громадянської освіти має забезпечити формування ціннісно-світоглядної компетентності вітчизняної інтелектуальної еліти, здатної захищати національні інтереси України.

In the paper the role of the historical component of the secondary and higher education for the formation of civil society in Ukraine in the beginning of 21st century is considered. A thorough study of the humanitarian component of civic education is thought to provide the formation of a value- worldview competence of the intellectual elite able to protect the national interests of Ukraine.
Historical education as a factor of formation of сivil society
Keywords: громадянська освіта; історичні дисципліни; civic education; historical disciplines