Дослідження шорсткості повехні зразка сталі AISI321 після короткоімпульсного наносекундного лазерного оброблення - Приходько, Вадим Олександрович; Добротворський, Сергій Семенович; Басова, Євгенія Володимирівна; Алексенко, Борис Олександрович; Завадський, Павел; Кощинський, Міколай (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
У роботі виконано аналіз шорсткості зразків сталі AISI 321 оброблених методом короткоімпульсного опромінення наносекундним лазером. Комплексне дослідження базувалися на декількох взаємодоповнюючих методах із використанням атомно-силового мікроскопу ICON Scanning Probe Microscope, цифрових оптичних мікроскопів Bruker Alicona PortableRL та ZEISS AXIO.
Keywords: нержавіюча сталь; експлуатаційні властивості; поверхневий шар; параметри шорсткості