Ефективність кредитного забезпечення сільськогосподарського виробництва - Олійник, Олександр Васильович; Брік, Світлана Володимирівна (Харківський національний аграрний університет ім. В. В. Докучаєва, 2011)
Досліджено умови використання короткострокового кредитування для фінансування поточних витрат в бурякоцукровій галузі. Обґрунтовано методичні підходи до визначення максимальних строків і обсягів кредитування. Проведено оцінку впливу короткострокового кредитування на прибутковість і динаміку власного капіталу сільськогосподарських підприємств і доведена можливість його "беззбиткового" залучення в умовах перевищення значення позичкового відсотка над нормою прибутку.

The conditions for the use of short-term lending to finance recurrent costs in the sugar beet industry. Methodical approaches to determining the maximum duration and volume of lending. Evaluated the effect of short-term lending on profitability and the dynamics of the equity of agricultural enterprises and it proved the possibility of "breakeven" bringing in excess of the value of the loan interest rate of return.
The effectiveness of credit support agricultural production
Keywords: фінансування; прибутковість; витрати; галузь цукробурякова; капітал власний; ефект фінансового ліверіджу