Дослідження складу ацилгліцеринів олії насіння соняшнику насиченого типу - Гладкий, Федір Федорович; Куниця, Катерина Вікторівна; Литвиненко, Олена Анатоліївна; Коломацька, В. П. (НТУ "ХПІ", 2012)
В статті досліджено склад ацилгліцеринів олії насіння соняшнику нової лінії з підвищеним вмістом насичених жирних кислот. Визначено склад ацилгліцеринів фракцій цієї олії, які одержано в результаті фракційної кристалізації.

In the article the acylglycerols composition of sunflower seeds oil of a new line with a high content of saturated fatty acids was investigated. The acylglycerols composition of fraction of this oil, the resulting fractional crystallization, is defined.
Keywords: соняшникова олія; насичені жирні кислоти; фракційна кристалізація; sunflower oil; acylglycerols composition; saturated fatty acids; fractionation; fractions sunflower oil