Совершенствование защиты web-приложений от вторжений на основе эвристического подхода - Поворознюк, Анатолий Иванович; Шкаруа, М. Н. (НТУ "ХПИ", 2007)
В статті розглядаються існуючі програмні методи захисту WEB-додатків у всесвітній мережі Internet та виявляються їх вади. Робиться аналіз деяких видів атак та сучасних тенденцій щодо їх проведення. Робляться рекомендації відносно подальшого найбільш перспективного напряму розвитку програмних засобів захисту WEB-додатків.

In present article were overviewed software-based methods of WEB-application protections at global network Internet. At this report are analyzing some kinds of attacks and present-day tendencies for their implementation. Adduced recommendation for future trends evolution of software-based instruments of WEB-application protections.
Keywords: системы обнаружения вторжений; системы предотвращения вторжений; адаптивно резонансная теория; нейронная сеть