Лінійний електромеханічний перетворювач ударної дії - Болюх, Володимир Федорович; Лучук, Володимир Феодосійович; Щукін, Ігор Сергійович (ДП "Український інститут промислової власності", 2014)
Винахід належить до електромеханіки і може бути використаний в ударних приводах машин і механізмів, призначених для створення циклічних ударних імпульсів, наприклад при деформації об'єктів в технологічному процесі. Задачею винаходу є підвищення ефективності лінійного електромеханічного перетворювача ударної дії.
Keywords: патент; винахід; електромеханіка; ударні імпульси; деформація; індуктор; зворотна пружина; електропровідний диск; феромагнітний корпус; диск якоря