Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт "Основи веб-технологій" з дисципліни "Основи веб-технологій" - Лисенко, Антон Олександрович; Шуба, Ірина Володимирівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Веб-технології стали невід'ємною складовою нашого цифрового світу, забезпечивши новий спосіб, яким ми спілкуємось, працюємо та вивчаємо нові знання. Дисципліна "Основи веб-технологій" дозволяє усвідомити основні концепції, технології та принципи, які лежать в основі вебу, щоб створювати ефективні та привабливі веб-сайти та додатки. Мета цих методичних вказівок – надати студентам глибоке розуміння основних технологій вебу та вміння застосовувати їх для розробки та підтримки веб-проектів. Ви отримаєте можливість ознайомитися з ключовими інструментами, мовою програмування JS та техніками, необхідними для створення функціональних та естетичних веб-рішень. Крім того, лабораторні роботи спрямовані на розвиток практичного досвіду у створенні веб-сайтів та роботі з їх складовими елементами. Методичні вказівки складаються з семи лабораторних завдань, кожне з яких орієнтоване на певний аспект веб-технологій. Кожне завдання включає опис постановки задачі, необхідні теоретичні матеріали, приклади коду та практичні поради з вирішення конкретної проблеми. Крім того, вказівки містять рекомендації з ефективного використання ресурсів та джерел для додаткового самостійного вивчення. Для успішного виконання лабораторних завдань потрібно мати базові знання з програмування та розуміння основ веб-розробки. Також важливо мати бажання експериментувати та вдосконалювати власні навички. Виконання кожної лабораторної роботи вимагає систематичного підходу та уваги до деталей, що дозволить вам отримати максимальну користь та навички у цій захоплюючій області.
Keywords: методичні вказівки; веб-технології; лабораторна робота; цифровий світ; веб-сайти; додатки