Методичні вказівки до лабораторної роботи № 4 "Розробка діагностичної експертної системи" - Єршова, Світлана Іванівна; Чередніченко, Ольга Юріївна; Мельник, Каріна Володимирівна; Іващенко, Оксана Віталіївна; Лютенко, Ірина Вікторівна; Гуляков, Олексій Дмитрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Методичні вказівки містять завдання для виконання лабораторних робіт для студентів базового напряму "Програмна інженерія". Мета навчальної дисципліни є опанування студентами теоретичних основ систем штучного інтелекту, надання студентам систематизованих знань про основні моделі, методи та технології, які використовуються; отримання студентами теоретичних знань та практичних навичок роботи з сучасними технологіями, отримання практичних навичок використання програмних засобів розробки онтологій у наукових дослідженнях; формування у студентів аналітичних здібностей, які б дозволили робити обґрунтований вибір методів, засобів та технологій при рішенні задач предметної області.
Keywords: методичні вказівки; лабораторна робота; системи штучного інтелекту; інженерія програмного забезпечення; розробка діагностичної експертної системи; програмне забезпечення