Державне регулювання розвитку регіону - Ткаченко, О. І.; Фоменко, Ю. С. (НТУ "ХПІ", 2015)
У статті визначено зміст державного регулювання регіонального розвитку. Розглянуто механізм державного регулювання розвитку регіонів. Залежно від того, які саме проблеми і як вирішуються із застосуванням конкретного державного механізму регулювання. Також визначені основні стратегічні напрями регулювання економіки регіонів згідно основних Концепцій регіональної політики України. У висновках наведено заходи щодо удосконалення державного регулювання розвитку регіонів України.

The article defines the content of state regulation of regional development. The mechanism of state regulation of regional development. Depending on what issues and how to deal with application specific state regulatory mechanism. Also defines the main strategic directions of economic regulation regions in accordance with the basic concepts of regional policy of Ukraine. The findings include measures to improve state regulation of development of regions of Ukraine.
State regulation of development of the region
Keywords: регіональний устрій; економіка регіонів; регіональна політика; соціально-економічний розвиток регіонів; regional policy; socio-economic development of regions; state regulation