Методичні вказівки для самостійної роботи за темою "Диференціальні рівняння: основні поняття, формули, варіанти контрольних завдань, приклади розв'язку" з курсу "Вища математика" - Кириллова, Наталія Олександрівна; Одинцова, Олена Володимирівна; Тимченко, Галина Миколаївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
Методичні вказівки відповідають силабусам з дисципліни «Вища математика» для спеціальностей F3 «Комп’ютерні науки», G5 «Електроніка, електронні комунікації, приладобудування», G7 «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка», G6 «Інформаційно-вимірювальні технології», E6 «Прикладна фізика та наноматеріали» та призначені надати допомогу студентам заочної форми навчання при вивченні розділу "Диференціальні рівняння", виконанні контрольних завдань з цієї теми та підготовки до екзамену. Вказівки складаються з трьох частин. В першій частині зручно та компактно, у вигляді таблиць, наведені формули та основні поняття теми "Диференціальні рівняння". Друга частина містить варіанти контрольних завдань, які охоплюють всі розділи теми: рівняння з відокремлюваними змінними, рівняння з однорідною функцією, лінійне рівняння, рівняння Бернуллі, лінійні диференціальні рівняння другого порядку, системи лінійних диференціальних рівнянь. Третя частина методичних вказівок містить приклади виконання контрольних завдань з покроковими поясненнями дій, з посиланнями на необхідні формули та теоретичні відомості. Ці методичні вказівки можуть стати у нагоді і студентам очної форми навчання технічних університетів при підготовці до контрольних, колоквіумів, тестів, іспитів.
Keywords: методичні вказівки; самостійна робота; диференціальні рівняння; формули; вища математика; ІТ-спеціальності