Методологічні аспекти удосконалення системи мотивації персоналу - Кузьменко, Леонід Володимирович (Академія внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України, 2013)
Обґрунтовано, що наявність зворотного зв’язку є необхідною умовою нормального функціонування технічної системи. Ці ж умови стосуються і системи мотивації, але при організації зворотного зв'язку в ній необхідно враховувати ряд відмінних властивостей соціально-економічних систем від технічних: непостійність окремих параметрів системи та невизначеність, унікальність її поводження в конкретних умовах; здатність змінювати свою структуру й формувати варіанти поводження.
Keywords: система соціально-економічна; менеджмент; управління персоналом; зв'язок зворотній; анкетування