Методичні вказівки до практичних занять та самостійної роботи з курсу "Основи наукових досліджень" - Матюшенко, Микола Васильович; Федченко, Ганна Валеріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Ціллю методичних вказівок є супроводження розділу теорії кривих дисципліни «Основи наукових досліджень». Вони містять необхідні теоретичні відомості по розділах диференційної геометрії, зразки рішення типових завдань, завдання для перевірки рівня засвоєння знань, націлені на структурування знань, одержуваних студентами, підвищення рівня розуміння фактів і теорем курсу диференційної геометрії і міжпредметних зв'язків, розвиток просторового уявлення. У силу специфіки досліджуваного предмета зв'язки з математичним аналізом і аналітичною геометрією залишаються дуже тісними. Завдання не тільки «тренують» вміння доводити певні факти і обчислювати характеристики геометричних об'єктів, а й знайомлять з новими для студента об'єктами і конструкціями топології і диференціальної геометрії. Деякі з них пропонується побудувати самостійно, використовуючи опис, поданий в тексті завдання. Всі задачі, що пропонуються для самостійного рішення студентами, мають детальний опис принципів та порядку розв'язання у розділі «Приклади розв'язання типового варіанта завдання».
Keywords: методичні вказівки; самостійна робота; практичні заняття; основи наукових досліджень; регулярність параметризації; точки кривої