Роль інклюзивного фізичного виховання у дитячих садках - Спузяк, В. Б.; Рубан, А. А. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
У тезах розглянуто питання інклюзивного фізичного виховання дітей дошкільного віку. Проаналізовано сучасні підходи до організації фізичної активності дітей з особливими освітніми потребами, визначено ключові аспекти адаптації навчального процесу. Розглянуто роль педагогів і батьків у розвитку фізичних навичок, а також значення законодавчих ініціатив щодо впровадження інклюзивної освіти в Україні. Підкреслено важливість застосування індивідуального та диференційованого підходів у фізичному вихованні для забезпечення рівного доступу до якісної освіти.
Keywords: інклюзія; фізичне виховання; дошкільна освіта; адаптивні методики; соціалізація; педагогічна підтримка; особливі освітні потреби