Основні напрямки розвитку електромеханічних імпульсних прискорювачів - Болюх, Володимир Федорович; Коритченко, Костянтин Володимирович (НТУ "ХПІ", 2009)
Представлені основні типи імпульсних електромеханічних прискорювачів: електромагнітних, магнітоелектричних, рейкотронних, електродинамічних та індукційних. Дана загальна характеристика цих прискорювачів, показані переваги і недоліки, а також рівень розробок. Проаналізовані основні різновиди індукційних прискорювачів та області застосування в промисловості, науці, аерокосмічній та військовій сферах.

The main types electromechanical impulse accelerators, namely, electromagnetic, magnetoelectric, railotron, electrodynamic and induction ones, are described. The general characteristic of the mentioned accelerators is given, their advantages and shortcomings as well as level of their development are shown. Variety of induction accelerators and their application in industry, science, aerospace and military spheres are analyzed.
Mainstreams of development of electromechanical impulse accelerators
Keywords: електромеханіка; лінійні двигуни; динамічні характеристики; аналіз; electromechanical impulse accelerators; development; mainstreams; analysis