Активна громадська діяльність фахівців паливно- енергетичного комплексу – запорука підвищення екологічної безпеки галузі - Варламов, Г. Б.; Оліневич, Н. В.; Приймак, К. О. (НТУ "ХПІ", 2012)
Розглядаються механізми впливу громадських екологічних організацій на проблему екологічної безпеки паливно-енергетичного комплексу країни. В статті сформульовані вимоги до фахівців паливно-енергетичного комплексу з врахуванням умов реалізації нової парадигми їх підготовки та креативних підходів у вирішенні складних енергоекологічних питань. Вказано напрямки громадської діяльності фахівців-енергетиків та їх вплив на прийняття відповідних рішень державними органами та керівництвом підприємств

We consider the mechanisms of action of non-governmental environmental organizations on the issue of environmental safety of the fuel and energy complex of country. The paper set out the requirements for expert of the fuel and energy complex with subject to the conditions of a realization the new paradigm of training and creative approaches to solving complex energy end environment issues. Specifi ed areas of public activity of power engineering specialists and their impact on decisionmaking by state agencies and management of enterprise
Аctive public social work of experts of fuel and energy complex as guarantee of increasing ecological safety of the branch
Keywords: довкілля; очищення відходів; енерговиробництво; енергоємні галузі; енергетична безпека; експертиза