Методичні підходи до економічної оцінки роботи промислового підприємства - Пономарьов, Владислав Дмитрович (Надстир'я, 2025)
У доповіді висвітлено методичні підходи до економічної оцінки діяльності промислового підприємства, що ґрунтуються на комплексному аналізі фінансових результатів, виробничої ефективності та ринкової позиції. Розглянуто сучасні інструменти оцінювання, включаючи систему показників рентабельності, продуктивності праці, використання ресурсів та інноваційного потенціалу. Особливу увагу приділено інтеграції традиційних методів фінансового аналізу з цифровими технологіями моніторингу та прогнозування, що дозволяє формувати об’єктивну картину економічного стану підприємства та визначати напрями його стратегічного розвитку.
Keywords: економічна оцінка; промислові підприємства; ефективність діяльності; рентабельність; продуктивність праці; використання ресурсів; інноваційний потенціал; стратегічний розвиток