Історія промислового об’єднання «Дунсукно» (1921-1925 рр.) як відображення проблем місцевої державної промисловості часів непу - Кабачек, Володимир Вікторович (НТУ "ХПІ", 2012)
Стаття присвячена місцевому державному госпрозрахунковому об’єднанню «Дунсукно», що діяло в Подільській губернії у 1921-1925 рр. Основний акцент робиться на те, як відбивалися в його діяльності основні проблеми української державної промисловості перших років непу.

The article is devoted to the local state self-supporting basis unity «Dunsukno», which existed in Podolska County in 1921-1925. The main emphasis of work is how the basis problems of Ukrainian state industry were reflected in its activity during the first years of NEP.
Keywords: госпрозрахункове об'єднання; Подільська губернія; вітчизнянні науковці; мікроісторія