Комбінований тепломасообмінний апарат - Ляпощенко, Олександр Олександрович; Манойло, Євгенія Володимирівна; Хухрянський, Олег Миколайович; Моїсєєв, Віктор Федорович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2020)
Комбінований тепломасообмінний апарат містить вертикальний корпус, патрубки введення і відведення газу, патрубки введення і відведення рідини, зрошувач, краплевідбійник, провальні тарілки, над площинами яких розміщені, один над одним, два блоки контактних елементів у вигляді стільникових ґрат з тонких пластин перфорованого листового матеріалу, установлених на ребро з утворенням чарунок. Пластини блоків контактних елементів виконані з тонкого плоского та гофрованого перфорованого листового матеріалу. При цьому гофри нахилені до горизонту під кутом 30°-90°, а пластини розташовані паралельно одна до одної та чергуються між собою, з утворенням чарунок трикутного профілю з кутом при вершині, що дорівнює 60°, причому гофровані пластини розташовані з поворотом на 180° одна до одної. Крім цього блок верхніх контактних елементів встановлений з поворотом 90° до нижнього блоку контактних елементів, із дистанційним зазором або без нього.
Keywords: патент; корисна модель; патрубки; листовий матеріал; контактні елементи; стабілізатор пінного шару; пристрій