Стан інвестиційного клімату України - Соколенко, Володимир Анатолійович; Качур, І. В. (НТУ "ХПІ", 2012)
В роботі розглянута актуальність інвестиційного питання як для країни вцілому, так і для підприємств окремо. Відслідкована динаміка інвестицій в основний капітал за останні 5 років та проаналізован приріст (зменьшення) інвестицій в основний капітал за видами економічної діяльності за останні 3 роки.

This article examines the relevance of the investment question for both the country as a whole and the company in particular. The article tracks the dynamics of investment in fixed assets over the past five years and analyzes increase and decrease of investment in fixed assets by the types of economic activity for the last three years.
Keywords: економіка; інвестиції; інвестиційна діяльність; основний капітал; динаміка інвестицій; economy; investment; investment activity; fixed assets; investment dynamics