Электрофизическая установка для исследования свойств многокомпонентной плазмы отражательного разряда в среде тяжелых газов и паров металлов - Скибенко, А. И.; Скибенко, Евгений Иванович; Ковтун, Ю. В.; Ларин, Ю. В. (НТУ "ХПИ", 2008)
В роботі наведено опис електрофізичної експериментальної установки для дослідження властивостей багатокомпонентної плазми, яка утворюється в середовищі важких газів і парів металів за допомогою імпульсного відбивного розряду та призначена для вирішення деяких задач фізики та діагностики плазми, а також сепараційних магніто-плазмових технологій з урахуванням специфіки проведення експериментів з металевою плазмою.

The paper describes the experimental electrophysical facility for investigating the properties of the multicomponent plasma produced in the heavy gas+metallic vapor medium with the use of the pulsed reflex discharge. The facility is intended for solving some problems of plasma physics and diagnostics, and also of separating magnetoplasma technologies with due regard for the specific character of metal plasma experiments.
Keywords: контрольно-измерительный датчик; магнитная система; магнитное поле; диагностика; емкостный накопитель