Освітній менеджмент у сучасних ЗВО: актуальні тенденції - Воробйова, Євгенія Вячеславівна; Чеботарьов, Микола Корнійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021)
Висвітлено особливості розвитку освітнього менеджменту для сучасних закладів вищої освіти в умовах конкурентного освітнього середовища. Проаналізовано складові освітнього менеджменту залежно від рівня управлінського процесу в ЗВО. Вивчено особливості освітнього менеджменту на різних рівня діяльності сучасного закладу освіти. Визначено місце основних функцій менеджменту та їх роль для впровадження освітнього менеджменту у сучасному закладі освіти. Проаналізовано застосування показників ефективності для оцінки успішності освітнього менеджменту. Стаття містить авторське трактування напрямів розвитку освітнього менеджменту для ефективного функціонування сучасного ЗВО.

The features of the development of educational management for modern institutions of higher education in a competitive educational environment are highlighted. The components of educational management are also analyzed depending on the level of the management process in HEI. The article contains the author’s interpretation of the directions of development of educational management for the effective functioning of a modern HEI.
Educational management in modern HEI: current trends
Keywords: ключові показники ефективності; key performance indicators