Теоретичні проблеми прикладної геометрії - Ніцин, Олександр Юрійович (My University, 2018)
Навчальний посібник присвячено однієї з важливих у прикладній геометрії проблем, а саме: моделюванню кривих і поверхонь, що найчастіше зустрічаються у природі та науково-практичній діяльності людини. Крім того, у даному навчальному посібнику розповідається про такі властивості кривих і поверхонь, про які умовчують як шкільні підручники, так і підручники для вищих навчальних закладів. Навчальний посібник призначено для студентів і аспірантів, що навчаються за спеціальностями 122 "Комп'ютерні науки" і 131 "Прикладна механіка".
Keywords: прикладна геометрія; прикладна механіка; еліпс; парабола; гіпербола; конічні перерізи; логарифмічна спіраль; кардіоїда; астроїда; ланцюгова лінія; однопорожнинний гіперболоїд обертання; гелікоїд; гіперболічний параболоїд; однопорожнинний гіперболоїд