Зелені методики для багатокомпонентних реакціях UGI - Верещак, Віта Олександрівна; Панчева, Ганна Михайлівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
Обґрунтовано можливість заміни умов проведення синтезу на безпечніші та зеленіші шляхом заміни розчинника або відмови від нього, а також застосування методів інтенсифікації процесу таких як ультразвук та мікрохвильове опромінення.

The possibility of changing the conditions of the synthesis to safer and greener ones by replacing the solvent or abandoning it, as well as the use of process intensification methods such as ultrasound and microwave irradiation, is substantiated.
Green solvent in multicomponent UGI reactions
Keywords: багатокомпонентна реакція; зелена хімія; multicomponent reactions; green chemistry