Еволюція вугільної фази та вугле-масляних структур при магістральному гідравлічному транспортуванні - Білецький, Володимир Стефанович; Потапенко, С. Ю. (Криворізький національний університет, 2014)
Простежено еволюцію вугільної фази та вугільно-масляних структур при магістральному гідравлічному транспортуванні. Показано, що вугільна фаза під час гідротранспорту подрібнюється, окислюється, крупні зерна змінюють форму (обкатуються), обволікаються глинами. Вугільно-масляні структури вигідно відрізняються структурованістю, утворенням об'єктів типу "ядро-оболонка", в яких вугільні зерна захищені від подрібнення, окиснення і обволікання глинами. Це дозволяє зберегти їх характеристики як об'єктів зневоднення і коксування.

The evolution of coal and coal-phase oil structures in the trunk of hydraulic transportation. It is shown that the coal phase in hydrotransport crushed, oxidised, coarse grains change shape (run-in), enveloped clays. Coal oil structure compare favorably structuring, formation of objects such as "core-shell" in which carbon grains are protected from crushing, oxidation and enveloping clays. This allows you to keep their technological characteristics as objects of dehydration and carbonization.
Keywords: трубопровід; турбулентні потоки; подрібнення вугілля; обкатування зерен