Влияние на спектр поверхностных колебаний полупроводниковых структур электрорадиоизделий стороннего электромагнитного излучения - Кравченко, Владимир Иванович; Яковенко, В. И.; Яковенко, Игорь Владимирович (НТУ "ХПИ", 2010)
Показано, що дія імпульсного електромагнітного випромінювання ( ЕМВ) на електровироби часто супроводжується виникненням струмів у провідних елементах ЕРВ і утворенням їх внутрішніх полів. Визначено механізми взаємодії заряджених частинок з власними полями комплектуючих електрорадіовиробів, що приводять до загасання поверхневих полярітонів у напівпровідникових структурах.

The influence of pulsed electromagnetic radiation on electric radio apparatus is often accompanied by currents arcsing on inner current – conducting elements as well as by the distortion of their internal fields. The power losses of the flow of charged particles caused by such an interaction due to excitation of surface polaritons in the semiconductor structure have been determined.
Keywords: электромагнитные взаимодействия; радиоэлектронная аппаратура; полупроводниковая электроника; декремент колебаний; электроны проводимости; диэлектрическая проницаемость