Паралельні обчислювальні структури для рішення задач дискретної оптимізації - Петренко, Ольга Євгенівна; Носик, Андрій Михайлович (Європейська наукова платформа, 2020)
Проблеми автоматизації різних процесів управління і обробки даних на основі застосування сучасних засобів обчислювальної техніки є на сьогодні однією з головних задач інформаційних технологій. Успішне рішення цих проблем залежить від сумісних зусиль різних фахівців. Одержані цікаві результати в області розробки і дослідження нових математичних моделей ряду важливих процесів, створення ефективних математичних методів рішення задач, що виникають при побудові автоматизованих систем, зокрема, задач дискретної і комбінаторної оптимізації в різних постановках. У монографії надані паралельні обчислювальні структури для рішення задач дискретної оптимізації.
Keywords: монографія; дискретні функції; дискретна оптимізація; обчислювальні структури; IT-технології; наукові дослідження