Метрологічне забезпечення контролю щільності гетерогенних матеріалів - Прокопович, Ігор Валентинович; Духаніна, Маріанна Олександрівна; Становська, Іраіда Іванівна; Валід Шер, Хуссаін; Добровольська, Вікторія Віталіївна; Торопенко, Олексій Вікторович (НТУ "ХПІ", 2016)
Важливим етапом виготовлення гетерогенних матеріалів із суттєвою різницею властивостей окремих компонентів, на якому закладається якість майбутніх виробів, є заповнення рідкою частиною суміші формообразуючої оснастки. Пряме вимірювання щільності виробів конче необхідне як в системах управління процесом заповнення, так і при технічному контролі. Запропоновано та практично реалізований ємнісний метод вимірювання щільності матеріалів подібного типу.

An important step in the manufacture of heterogeneous materials with a significant difference of properties of the individual components, which includes the quality of future products, is to fill the liquid part of the mix snap which forms form. Direct density measurement products are extremely necessary as in the management systems process for filling and inspection. Proposed and practically implemented by a capacitive method of measuring the density of materials of this type.
Metrological assurance of control density heterogeneous materials
Keywords: заповнення оснастки; контроль якості; вимірювання щільності; ємнісний метод; equipment filling; quality control; density measurement; capacitive method