Попов, Микола Олексійович2015-04-062015-04-062014Попов М. О. Оцінювання інноваційної сприйнятливості до технологій енергозбереження підприємств олійно-жирового виробництва / М. О. Попов // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Технiчний прогрес та ефективнiсть виробництва. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2014. – № 65 (1107). – С. 64-69.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/13986В даній статті запропоновано поняття «інноваційна сприйнятливість підприємства до технологій енергозбереження» та виокремлено її рівні. Сформовано методичний підхід щодо оцінювання інноваційної сприйнятливості до технологій енергозбереження підприємств на основі індексу стабілізації темпів енерговитрат та індексу фактичної інноваційної сприйнятливості до потенційного типового переліку енергозберігаючих технологій в олійно-жировому виробництві.In this paper we propose the concept of "enterprise innovation susceptibility to energy saving technologies" and highlighted its levels. Formed a methodical approach to the evaluation of innovative energysaving technologies susceptibility to enterprises on the basis of the rate of stabilization of the energy index and the index of actual innovation susceptibility to potential model lists of energy-saving technologies in the oil and fat production.ukконкурентоспроможністьоцінканововведеннятрадиційні енергоресурсиcompetitivenessinnovation susceptibilityenergy saving technologyassessmentoil and fat productionОцінювання інноваційної сприйнятливості до технологій енергозбереження підприємств олійно-жирового виробництваEvaluation of innovative energy-saving technologies susceptibility to oil and fat production companiesArticle