Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни "Промислова екологія" - Новожилова, Тетяна Борисівна; Нечипоренко, Дмитро Ігорович; Бутко, Владислав Сергійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Дисципліна «Промислова екологія» є важливою складовою професійної підготовки здобувачів спеціальності G1 «Хімічні технології та інженерія». Вона формує системне бачення екологічних аспектів функціонування хімічних і суміжних виробництв, джерел їхнього впливу на довкілля та сучасних підходів до його мінімізації. Методичні вказівки допомагають здобувачам організувати самостійну роботу, опанувати теоретичні основи промислової екології, принципи очищення викидів і стічних вод, раціонального поводження з відходами та забезпечення екологічної безпеки у виробничих процесах. Результати опрацювання матеріалу використовуються під час підготовки до занять, а також при виконанні індивідуального завдання – реферату з подальшим захистом та презентацією. Такий формат сприяє розвитку аналітичного мислення, уміння працювати з науковими й нормативними джерелами, узагальнювати інформацію та презентувати результати власної роботи.
Keywords: методичні вказівки; самостійна робота; екологія; промислова екологія; хімічні технології; хімічна інженерія