Вплив методу регулювання потужності на індикаторний ККД бензинового двигуна - Гутаревич, Ю. Ф.; Редзюк, А. М.; Дядченко, В. Л. (НТУ "ХПІ", 2008)
Одним з напрямів підвищення паливної економічності бензинових двигунів в режимах часткових навантажень і холостого ходу є перехід від регулювання потужності дроселюванням паливоповітряної суміші до комбінованого методу – відключенням частини циліндрів зі значно меншим рівнем дроселювання працюючих циліндрів. Пояснюється таке покращення паливної економічності зміною декількох показників роботи двигуна. В даній роботі розглядається питання зміни при переході до комбінованого методу регулювання індикаторного ККД - одного з основних показників двигуна, які визначають його паливну економічність.
Keywords: індикаторний ККД; двигуни бензинові; холостий хід; паливоповітряна суміш; циліндри