Философские проблемы обоснования космомикрофизики - Владленова, Илиана Викторовна (Національний аерокосмічний університет ім. М. Є. Жуковського "Харківський авіаційний інститут", 2009)
Наведена процедура обґрунтування космомікрофізики – нового міждисциплінарного напряму, що акумулює досягнення космології та фізики елементарних частинок, виокремлені її цілі, завдання та перспективи. Констатовано відсутність у фізиці теорії, що охоплює наочну область, пов'язану із цілісним описом мікро- та макросвіту.
Keywords: космомикрофизика; обоснование; гипотеза; моделирование; эксперимент; cosmoparticle physies; ground; hypothesis; design; experiment