Коливання механічних систем в автомобіле- та тракторобудуванні - Кожушко, Андрій Павлович (ФОП Панов А. М., 2018)
Представлені матеріали містять основні викладки прикладної теорії коливань, а також дає змогу освоїти на практиці дослідження коливань, які властиві вузлам та агрегатам автомобілів і тракторів, знаходити шляхи боротьби з негативними наслідками коливань. Призначено для студентів, аспірантів, викладачів та наукових співробітників транспортного профілю.
Keywords: система координат; модель розрахункова; сили позиційні; сили пружні; сили квазіпружні; коефіцієнт демпфування; сили інерційні; рівняння руху; система механічна; коливання вільні; опір тертя; збурення силове; коливання вимушені; система одномасова; система дисипативна; система багатомасова; тертя лінійно-в'язке; віброізолятори; вібропоглиначі; гасителі динамічні; трансмісія; коливання крутильні; двигуни внутрішнього згоряння; підресорювання; підвіска