Інноваційна та інші функції конфесійної економіки - Капінос, Роман Валерійович (НТУ "ХПІ", 2017)
У роботі проаналізовані характерні риси та функції конфесійної економіки в умовах сучасного світового господарства. Детально розглянута інноваційна функція конфесійних господарств, яка полягає як в створені нових технологій, так і у всебічному використанні вже існуючих. Соціальна функція – проявом якої є різні форми благодійності, допомоги бідним: реабілітація нарко- та алкоголезалежних; осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі; біженців; осіб без певного місця проживання; осіб, постраждалих від расової, національної, статевої або вікової дискримінації; створення нових робочих місць – це є найбільшим досягненням конфесійних господарств різних деномінацій. Виробнича функція: створення міцних, процвітаючих господарств; збереження та відродження традиційних ремесел; розвиток сільського господарства. Екологічна функція: збереження екологічної чистоти сільських і міських територій, освоєних релігійними господарствами. Стратегічна функція конфесійних господарств – формулювання і реалізація на практиці суспільного ідеалу. Культурна функція конфесійної економіки – збереження кращих традицій слов’янської культури, спочатку сформованої на основі православних господарств церков і монастирів, збереження всіх народних культур.

This paper analyzes the characteristics and functions of religious economy in the conditions of the modern world economy. Considered in detail the innovative function of faith farms, which is both in the creation of new technologies and fully utilizing existing; social function – a manifestation of which is various forms of charity, helping the poor: rehabilitation of drug and alcohol addicted people; persons released from places of deprivation of liberty; refugees; persons without certain residence; persons affected by racial, ethnic, sexual, or age discrimination; the creation of new jobs – this is the biggest achievement of faith-based farms of various denominations. Production function: create a strong, prosperous farms; the preservation and revival of traditional crafts; agricultural development; ecological function: the preservation of ecological purity of the rural and urban areas, developed religious households. The strategic function of faith farms – formulation and implementation of the social ideal. The cultural function of religious economy – the preservation of the best traditions of the Slavic culture, originally formed on the basis of farms of the Orthodox church es and monasteries, the preservation of all national cultures.
Innovative and other functions confessional economy
Keywords: релігійні організації; конфесійні господарства; робітники; об’єднання; організаційні умови; фінансові умови; unconventional financial organizations; economic organizations; agroindustrial economies; confessional type; principles of activity; specificity of conceptual ideas; communality