Методичні вказівки до самостійної роботи та виконання індивідуального завдання з дисципліни "Техніка та технології захисту атмосфери" - Шестопалов, Олексій Валерійович; Босюк, Альона Сергіївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
Самостійна робота студентів є важливою складовою освітнього процесу, спрямованою на розвиток пізнавальної активності, самостійності мислення та здатності до самонавчання. Вона здійснюється під керівництвом викладача, але без його безпосередньої участі, що стимулює студента до ініціативності, відповідальності та глибшого засвоєння навчального матеріалу. Індивідуальне завдання у межах вивчення дисципліни сприяє формуванню у студентів навичок аналітичного мислення, вміння знаходити, опрацьовувати та критично оцінювати інформацію, застосовувати теоретичні знання для вирішення конкретних практичних питань. Дисципліна «Техніка та технології захисту атмосфери» є однією з базових у підготовці майбутніх фахівців екологічного спрямування. Вона формує у студентів уявлення про сучасні технічні засоби та технології очищення газових викидів, уловлювання шкідливих домішок, контролю забруднення атмосферного повітря, а також ознайомлює з практичними аспектами їх впровадження на промислових підприємствах і в системах моніторингу. Дані методичні рекомендації містять вимоги до самостійної роботи студентів, структуру та вимоги до виконання індивідуального завдання у вигляді розрахункового завдання, орієнтири щодо вибору теми, а також рекомендації з оформлення та представлення результатів.
Keywords: методичні вказівки; самостійна робота; індивідуальне завдання; атмосфера; навколишнє середовище; екологія