Фільтрація завад та аналіз характеристик фільтрів на основі адаптивних алгоритмів та нейронної мережі ADALINE - Кондратенко, Ю. П.; Коробко, О. В.; Свірідов, А. І. (НТУ "ХПІ", 2012)
В статі розглянуто існуючі методи фільтрації завад за допомогою фільтрів, що використовують адаптивні алгоритми (метод найменших квадратів – LMS, метод рекурсивних найменших квадратів – RLS), та нейронної мережі ADALINE. Наведені часові діаграми результатів фільтрації сигналу від завад в залежності від параметрів адаптивних алгоритмів. Проаналізовані отримані результати фільтрації.

The article considers the existing methods of noise filtering by filters using adaptive algorithms (least squares method – LMS and recursive least squares method – RLS), and neural network ADALINE. Time-diagrams of noise filtering results depending on the parameters of adaptive filter algorithms are given. The results of filtration are analyzed and compared.
Noise cancellation and characteristics analysis of the filters based on adaptive algorithms and neural network ADALINE
Keywords: радіоелектронні системи; цифрова обробка сигналів; цифрові фільтри; результати фільтрації; часові діаграми; noise cancellation; adaptive algorithms; neural network ADALINE; time diagrams