Поверхневе зміцнення деталей автомашин та тракторів методом низькотемпературної нітроцементації в порошковому середовищі - Костик, Вікторія Олегівна; Костик, Катерина Олександрівна; Долженко, А. С. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2013)
Виконано зміцнення поверхневого шару сталі методом низькотемпературної нітроцементації в макродисперсному карбо- та азотовмісному порошковому середовищі. Обрано та обгрунтовано оптимальні технологічні параметри розробленого процесу хіміко-термічної обробки. Розраховано коефіцієнт дифузії азоту для легованої сталі 40X при запропонованій обробці.

Performed is strengthening of the surface layer of steel method of low-temperature carbonitriding in macrodispersed carbo- and nitrogen-bearing powder mixture. Chosen and justified the optimal technological parameters of process developed chemical-thermal processing. The diffusion coefficient of nitrogen alloyed steel 40X for the proposed treatment.
Surface hardening of automobiles and tractors parts by method of low-temperature carbonitriding in powder medium
Keywords: конструкційні сталі; машинобудування; дифузійний шар; поверхнева мікротвердість; дифузія азоту; хімічні елементи; low-temperature carbonitriding; steel; diffusion layer; surface microhardness; the diffusion of nitrogen